Thursday, May 27, 2010

penat tahap gaban

Bismillahirrahmanirrahim..
Sejak 2 3 menjak ni asik mengantuk je kat ofis, dah berape kali ek aku asik tertido kat meja ni.. Nape ye? Badan terlalu letih & penat agaknye kot. Terkejar sane, terkejar sini. Ni pun baru je terlelap tapi dikejutkn dgn bunyi ketukan tingkap, abg long plak dtg nak ambik lotion divya yg dia order aritu.
Penat. Masuk keje selalu terlambat. Tgh hari tgk anak, cpt2 mkn, balik pulak cepat2 masak. Abis cepat pun 6.30 baru siap ambik anak pulak. Dah tu layan anak kejap, solat pun dpn muke anak. Dlm kul 8 baru dpt makan. Huhu.. Penatnye tak terkata. Tu belum kire hari2 basuh kain lagi. Kalut2.
Baru ni buat jadual baru. Tgh hari dah tak jenguk syafiqah. Sebab dia terlalu manje sampai taknak minum susu botol. So kena biasekan diri tak jenguk dia tgh hari, dah skang ni makin ok la. Tp tgh hari tu aku bertungkus lumus masak. Jadi bile ptg dah relaks sket, leh amik syafiqah awal sket la..
Hari ni penat sgt2. Dari pagi tangan mcm lipas kudung buat keje tak henti2 langsung tak sempat nak breakfast. Kul 10 kuar gi legal firm anto & amik dokumen skali. Pastu rushing balik sbb ade org dah ade sijil kelayakan flet. Gile laju bwk kete, kul 10.45 sampai opis. Attend org tu kejap dlm 15minit, pastu sambung lagi buat keje. Tgn tak ingat pnye menggelabah la..! 12.45 karang nak gi tmpt keje abg la pulak. Tup2 ade plak 1 customer dtg nak bayar balance, yg ni lagi la leceh. Punye la lame nak melayan dia.. 12.30 baru settle. Keje tak siap lagi ni, barang yg nak dibawak same pun lum print lagi. Mak oi... 12.40 abg dah call. Suh cpt sket sbb dia rehat 12.45. Ape yg boleh dikatakan, ok ok lagi 10 minit. Hahahaha padahal time tu tgh wat keje lagi. Leh ke sampai lagi 10minit? hehhehe..
kul 1.05 baru sampai tmpt keje abg. Tgk dia dah standby kat depan.
Bla..bla..bla..kul 3 lebih baru balik opis semula, baru sempat makan... Ya Allah penat nye... Dah la tekak rase mcm tak sedap je ni, terkejar sane terkejar sini la pulak. Dgn jem gile kat tiram tu lagi. Saboooo je la. Tu yg tertido kejap tadi tu. Hehe.. Nsb baik yg ketuk tingkap tadi bukan bos aku. ;P
Erm.. disebabkn tgh hari tadi byk urusan, tak sempat la balik umah masak. Balik ni kena masak la pulak... Aduh penatnye a woiiii... adoyaiii..

1 comment:

  1. panat ajer...biasa la...dh jd ibu mmang ler cenggitu..dh x leh nk relek2...baby besar skit dh relek ar...tp tkut tup2 ader lg plak ek...tu yg along rase cam x sanggup nk tmbah lg wat mase ni...owg tuuuuu (pak ea) dh mintak tambah dh...huhuuhuhuh....

    ReplyDelete