Tuesday, June 15, 2010

Perkembangan anakku

Salam lagi...

hehe hari ni masuk 2 entry ok ke? hehe..

putri skang ni Alhamdulillah dah naik badannye... nyusu dah kuat, sng hati mama.
kalau tak, angkat dia rase melampung je..
risau2...

malam hari tu pun dah pandai mintak susu botol..
agaknye time tu susu mama kurang sbb mama tak bangun minum nestum.
tetibe dia nangis yg sgt syahdu dlm pukul 4 pagi.
sian sgt tengok dia... nangis 'mama..mama...mama...'
mama pun bangun buatkan 3oz susu..
terus dia ngap, sambil mata kuyu ngantuk..
abis dia minum, tepuk2 belakang dia sampai terlentuk2 dia ngantuk..
pas sendawa terus baringkan dia, terus lena dia..
syiannye....

baru2 ni, start smlm dia dah pandai niarap. tapi tangan tak reti nak betulkan.
tapinye, tak reti nak pusing balik. marah mama pulak, padahal dia yg niarap sendiri.

pagi tadi mama biar dia baring. mama nak ambik barang2 dia sbb nak tukar diapers.
tup2 mama tgk dia dah niarap dah, tgn pun dah betulkn sendiri.
he..he..syabas putri!!
cume...pastu dia yg nangis sbb tak reti nak telentang balik. haha..
takpe, slow2 ek karang2 ok la tu..

1 yg tak boleh nak ubah, bile sampai je umah mama ina, tgk muke mama ina dia terus melalak.
ape kes entah? cume dia je yg tahu..

ape2 hal pun, moga putri mama membesar dgn sihat & ceria ye...
ingat janji mama bulan ni kalau naik 1kg, mama belikan ape.....hehe..
muahhhh mama syg awk....

defect oh defect..

Salam....

hari ni nak cite pasal rumah2 kat maluri ni yg ade defect..
bukan le niat di hati nak mengutuk company sendiri..
tapi diorg punye arrangement entah mcm mane la..

Actually defect ni dari thn lepas lagi, sblm warranty abis.
Tak buat2 sampai aku dah terberanak, sampai aku dah naik keje..
Uncle tu umah dia ade bocor, tp si henry kate need staging baru leh buat.
abis nak tunggu bile?
tunggu uncle tu pancung kepale aku ke???

yg menyebabkn aku hangin satu badan ni, sbb mggu lepas mama ina mintak tolong tengokkn paip dia yg tersumbat..
as my babysitter aku rase tak salah utk aku mintak tolong rakan2 sekerja tengok2kn.

the problem is...dari esok ke esok ke esok, sampai la hari ni tertangguh2.
alasannye si anak bos tu suruh pegi buat benda lain.
hey come on lah, kalau benda dah buat appointment, apesal plak nak tukor2 schedule?
y so stupid? study kat singapore blajo macam ni ke????
geram aku tgk apek sekor tu tau..

aku malu lah, sbb aku ye ye dah buat janji dgn mama ina.
asik ckp esok, esok, esok. bengang lah. mane nak letak muke ni???

kalau susah sgt aku mmg direct call ms soh aje, bagi tahu semua defect tak pernah dibuat.

v, ko ingat ko bagus ke????????
aku tak suke ko... tak suke... tak suke......!

Wednesday, June 9, 2010

tukar pakwe....


Salam sume....

Saje nak cite pasal penukaran pakwe baru2 ni..
pakwe yg dimaksudkn adelah jhu3423 kesayangan aku, yg tlh lebih kurang 6 tahun mengiringi perjalananku..
sedih mmg sgt sedih, tp keadaan memakse berbuat begitu..
isk..isk..time taip entry ni tetibe rase rindu sgt kat dia..
nak menangis pun ade, sedih woo..

dah berpuluh riban duit aku abis kat dia, lebih dari $40k rasenye lah.. yelah cube darabkan $570 x 6 thn.. tambah servis2 lagi, tayar lagi, rosak lagi, mahunye dah boleh beli flat kat maluri ni cash je.
huhu...
bile ditolak, kedai cume ambik 12k jek.. tak ke sedih namanye tu???

ikutkn hati mmg syg nak tolak, tp dia gear box asik dok meragam je, kang bebetul rosak, mahunye mkn ribu gak nak betulkn..

so bile pikir 7 8 kali, akhirnye aku setuju je la ambik kete lain..

Gambar kenang2an di hari perpisahan...huhu gonna miss him...

Sunday, June 6, 2010

4 months old

Assalamualaikum bloggerz sekalian..

hari ni nak bercerita ttg putriku yg dh 4 bulan usianye..
anak mama ni suke buat mama risau tau.
pegi umah org je nangis, kalau kat umah sendiri tu takde nye nak nangis.
mandi pun senyap je.
hairan bin ajaib betul dak kecik mama ni.

anak mama ni umo dekat2 4 bulan baru tegap badannye.
4 bulan jugak baru mengiring.
ish lambat le anak mama ni..
tapi takpe, since dia anak sulung dan kami pun takde experience camane nak percepatkan perkembangan semua2 tu, dia pun manje yg amat.
meniarap pun tak suke, ish..
dekat 4 bln jugak dia dah pandai nangis panggil mama.
tu yg paling best, walaupun dia mgkn tak tahu ape tu 'mama', tp tangisannye 'mm...ma..' sgt2 buat aku rindu time2 tgh keje.

jom tgk gambo ni..
















ni sebenarnye tgh berhajat nk mkn tgn, jd dia belek2 dulu jari mane yg best. hehe..

















tu dia...ngap!















perkara yg paling dia terror..menangis! adoiiiii..
















ehehe..sukenye dia....

esok mama keje afday ade hal sket, dlm kul 3 ke baru mama ambik putri kite gi umah tok wan ok. get ready naik kete baru..he..he.. baru tak baru sgt ler ek..

moga putri mama membesar dgn ceria & sihat sejahtera serta sentiasa di bawah perlindunganNya.. Amin..