Sunday, August 29, 2010

shopping raye

salam sume..

hai..nama saye putri nursyafiqah.. panggil saye syafiqah ye, maknenye penyayang..
saye sayang mama saye tau. hehehe...

yg ni pulak kasut raye saye, cumil tak? sebenarnye kasut ni tak muat pun ngan saye, longgar je.. nak tahu kenape? kaki saye cumil sgt, mcm kaki cine zaman dolu2 kan kaki kecik2..
t5p saye punye ori, takde ikat2. hehehe.. walaupun longgar, mama saye beli juge sbb dia geram sgt tgk.. mama cari kat internet pun takde saiz, mahal lak tu. hahaha..

Yg ni pulak beg kasut mama saye. mama saye ni kn suke beli kasut kat summit bukan sbb ape, dia suke sgt kumpul paper beg yg cantik2. summit selalu paper beg nye mmg cun. hehe.. kasutnye saye taknak lah tunjuk kat sini, surprise.. hehehe


Yg ni lagi pulak, seluar raye mama saye. nak tahu kenape saye upload gambo kelam ni?
sebenarnye saye nak tunjukkn saiz seluar mama saye, XL. Hahaha.. Mama, mama.. dulu mama pakai M tau... Sian mama, kerana saye mama jadik camni. Kuikuikui......

Thursday, August 26, 2010

Dah nak raye dah...



Salam sume...
Hehe.. tajuk nye lain, tup2 keluar gambo lain erk.. hehe...

Hari ni dah hari ke 16 umat Islam berpuasa.. Alhamdulillah saye dpt pose penuh dah 15 hari yg lepas.. Hajat hati nak posa penuh sebulan, leh dpt duit raye! haha... ade ke??

Persiapan raye.... Erm rase2 nye 1 pun belum ready kot. Tapi dlm hati tak sabo nak raye.
baju raye thn ni buat sedondon dgn puteri kesayangan saye.. Tema thn ni sebenarnye purple, tp kaler baju saye & putri purple dah mcm dekat nak pink. mcm lari sket dari baju ayahnye, hahaha..
ape nak buat, mata saye ni mmg suke pink, sket2 kena purple kire boleh la.....

Kuih raye..mls la nak byk2 mcm thn lepas, melampau.. thn ni mmg tak byk kuih raye. yg ade dlm planning ni cume rempeyek, pagoda, kuih lapis, dgn 1 lagi kerepek, cukup la kan.. kalau thn lepas semua nampak cam sedap, semua nak beli.
thn ni, nak mkn kuih raye dtg umah org la.. hahaha...

Lagi ape ek, lain2 tu mmg tak tukar la, cam langsir tu sume pakai thn lepas gak, cume nak kena basuh.. (bile ntah)

Cuti raye kali ni ambik lebih sket dari thn lepas. 9/9 dah start cuti, 15/9 baru naik keje. biar le keje yg melambak kat opis ni, yg penting raye....

Saye rase mcm nak upload gambo syafiqah la tp tak tahu nak upload yg mane. Tunggu raye jek la.. Ingatkn nk cari tudung utk dia, tp tak jumpe yg brkenan...

Selamat hari raye kwn2....